5 tips om brand te voorkomen

5 tips om brand te voorkomen

Alertis is een van de marktleiders op vlak van branddetectie in België. We installeerden al meer dan 14.000 effectieve en efficiënte brandbeveiligingssystemen. We geven graag 5 nuttige en meteen toepasbare tips om brand te voorkomen en om de veiligheid van uw medewerkers te garanderen.

1.    Controleer de elektriciteit
Door de vele elektronische apparaten op kantoor vergeten we soms de gevaren van overbelasting. Zorg ervoor dat er niet te veel apparaten op één stopcontact zijn aangesloten en schakel alle elektronische apparaten uit op het einde van de dag. Toestellen die je niet gebruikt haal je best altijd uit het stopcontact om kortsluiting en brand te voorkomen.

2.    Let op met brandbare materialen
Zorg dat er geen pallets of afvalcontainers onbewaakt blijven buiten het gebouw. Dit is gevaarlijk met het oog op brandstichting. Laat ook binnen het gebouw geen kartonnen dozen slingeren maar verzamel ze aan het einde van de dag in een brandveilige afvalcontainer.

3.    Investeer in brandveiligheid
Rookmelders, warmtedetectoren, brandmeldcentrales, … Er bestaan heel wat middelen om een gevaar te detecteren alvorens de brand uitslaat. Door op tijd te alarmeren kan je sneller ingrijpen en blijft de schade beperkt. Zo krijgen alle aanwezigen in het gebouw ook de tijd om zichzelf en anderen veilig te stellen. Heb je vragen over hoe je jouw bedrijf het best beveiligd? Onze experts bieden graag een op maat gemaakte oplossing!

4.    Jaarlijkse controle
Zijn alle branddetectiesystemen nog up-to-date? Bevinden ze zich nog op de juiste plaats in het gebouw? Laat uw bedrijf jaarlijks controleren door een expert om zeker te zijn dat alles perfect werkt. Ook de elektriciteit van het gebouw kan je op regelmatige basis laten keuren en nakijken door een erkend installateur. 
 

5.    Jaarlijkse evacuatieoefening en noodplan
Als je alle vorige tips goed hebt opgevolgd, zou deze eigenlijk overbodig moeten zijn. Toch is het belangrijk om altijd goed voorbereid te zijn op een worst-case scenario. Zorg voor een actueel intern noodplan zodat iedereen weet wat er moet gebeuren bij een brand. De Preventieadviseur kan hiervoor verantwoordelijk zijn en dient het plan jaarlijks te evalueren. Het is belangrijk om het noodplan ook echt te oefenen, zodat iedereen weet hoe ze op een veilige en snelle manier het gebouw kunnen verlaten in geval van nood.

Meer artikels

Safespace IoT platform van Alertis

Uw detectiesysteem eenvoudig opvolgen dankzij Safespace

Vanuit de implementatie van IoT-oplossingen, werd binnen de “Safety & Security wereld” het...
Alertis nv neemt de Limburgse beveiligingsonderneming P&M Technology over 31

Alertis nv neemt de Limburgse beveiligingsonderneming P&M Technology over

Alertis nv, erkend specialist in technologische beveiliging en marktleider in branddetectie,...
5 Tips Om Brand Te Voorkomen - Artikel - Alertis

We are a Great Place to Work!

Dat zeggen wij niet zomaar. Neen, dat zeggen onze medewerkers! Begin januari 2021 behaalden...
5 Tips Om Brand Te Voorkomen - Artikel - Alertis

Opnieuw genomineerd als Trends Gazelle

Neen, corona krijgt ons niet klein. Alertis blijft innoveren, groeien en dit met als gevolg dat...
5 Tips Om Brand Te Voorkomen - Artikel - Alertis

Camerabewaking van Avigilon - totaalintegratie van uw beveiligingssysteem

Dankzij het Avigilon camerasysteem en zijn geïntegreerde AI oplossingen zijn realtime en...

Wij gebruiken cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Meer informatie
Ik snap het!