5 tips om brand te voorkomen

5 tips om brand te voorkomen

Alertis is een van de marktleiders op vlak van branddetectie in België. We installeerden al meer dan 14.000 effectieve en efficiënte brandbeveiligingssystemen. We geven graag 5 nuttige en meteen toepasbare tips om brand te voorkomen en om de veiligheid van uw medewerkers te garanderen.

1.    Controleer de elektriciteit
Door de vele elektronische apparaten op kantoor vergeten we soms de gevaren van overbelasting. Zorg ervoor dat er niet te veel apparaten op één stopcontact zijn aangesloten en schakel alle elektronische apparaten uit op het einde van de dag. Toestellen die je niet gebruikt haal je best altijd uit het stopcontact om kortsluiting en brand te voorkomen.

2.    Let op met brandbare materialen
Zorg dat er geen pallets of afvalcontainers onbewaakt blijven buiten het gebouw. Dit is gevaarlijk met het oog op brandstichting. Laat ook binnen het gebouw geen kartonnen dozen slingeren maar verzamel ze aan het einde van de dag in een brandveilige afvalcontainer.

3.    Investeer in brandveiligheid
Rookmelders, warmtedetectoren, brandmeldcentrales, … Er bestaan heel wat middelen om een gevaar te detecteren alvorens de brand uitslaat. Door op tijd te alarmeren kan je sneller ingrijpen en blijft de schade beperkt. Zo krijgen alle aanwezigen in het gebouw ook de tijd om zichzelf en anderen veilig te stellen. Heb je vragen over hoe je jouw bedrijf het best beveiligd? Onze experts bieden graag een op maat gemaakte oplossing!

4.    Jaarlijkse controle
Zijn alle branddetectiesystemen nog up-to-date? Bevinden ze zich nog op de juiste plaats in het gebouw? Laat uw bedrijf jaarlijks controleren door een expert om zeker te zijn dat alles perfect werkt. Ook de elektriciteit van het gebouw kan je op regelmatige basis laten keuren en nakijken door een erkend installateur. 
 

5.    Jaarlijkse evacuatieoefening en noodplan
Als je alle vorige tips goed hebt opgevolgd, zou deze eigenlijk overbodig moeten zijn. Toch is het belangrijk om altijd goed voorbereid te zijn op een worst-case scenario. Zorg voor een actueel intern noodplan zodat iedereen weet wat er moet gebeuren bij een brand. De Preventieadviseur kan hiervoor verantwoordelijk zijn en dient het plan jaarlijks te evalueren. Het is belangrijk om het noodplan ook echt te oefenen, zodat iedereen weet hoe ze op een veilige en snelle manier het gebouw kunnen verlaten in geval van nood.

Meer artikels

5 Tips Om Brand Te Voorkomen - Artikel - Alertis

Presenting Partner of KBSF – Koninklijke Belgische Snelschaatsfederatie

Met trots stellen we een nieuw partnership voor, namelijk dat met de Koninklijke Belgische...
5 Tips Om Brand Te Voorkomen - Artikel - Alertis

Bosch Aviotec brand- en rookdetectiecamera

Videogebaseerde branddetectie gaat uit van de mogelijkheden van diverse analysetechnieken die...
5 Tips Om Brand Te Voorkomen - Artikel - Alertis

Alertis en de strijd tegen cybercriminaliteit

We kunnen er niet omheen: bedrijven bezitten een zee aan informatie en gegevens, iets waar...
5 Tips Om Brand Te Voorkomen - Artikel - Alertis

Voordelen CCTV in the cloud

We zetten als Alertis sterk in op het uitbreiden van onze services en ontzorgen van onze...
5 Tips Om Brand Te Voorkomen - Artikel - Alertis

Innovatieve branddetectie met Bosch Avenar

De Bosch Avenar ziet er niet alleen goed uit, de kwaliteit en innovatieve technologieën...

Wij gebruiken cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Meer informatie
Ik snap het!