Een passie voor brandbestrijding

Een passie voor brandbestrijding

Wist je dat 80% van ons brandweerkorps bestaat uit vrijwilligers? Alertis collega’s Wouter, Dominique en Michael delen al jaren dezelfde passie en zijn na hun uren actief bij de brandweer. “De kennis die ik heb opgedaan in de kazerne komt zeker van pas bij Alertis en omgekeerd.”

Wouter Dinneweth, customer service officer
13 jaar actief als vrijwilliger

“M’n vader is al heel zijn leven vrijwilliger bij de brandweer, waardoor ik van jongs af aan nieuwsgierig was naar de gang van zaken. Toen bleek dat er een tekort was aan vrijwilligers, heb ik samen met enkele vrienden de stap gewaagd. We rondden succesvol de sporttesten af en gingen dan elke zaterdagvoormiddag naar de les om ons voor te bereiden op de ingangsexamens.

Het verschil tussen iemand die vrijwillig bij de brandweer werkt en iemand die er vast werkt zit vooral in de uren. Wij kiezen zelf de momenten waarop we beschikbaar zijn, buiten de normale kantooruren. Of er een link is tussen mijn functie bij Alertis en mijn functie bij de brandweer? Beide jobs zijn in teamverband waarbij communicatie zéér belangrijk is.” 

Michael Algoedt, project manager
12 jaar actief als vrijwilliger

“Op mijn 12e heb ik mij aangesloten bij de jeugdbrandweer. Dat is een jeugdvereniging waar ik om de twee weken op zondagmorgen werd klaargestoomd voor een carrière bij de brandweer. We leerden onder andere reanimeren, een frietketel blussen en een auto openknippen. Op mijn 18e werd ik effectief brandweerman en onlangs heb ik mijn opleiding tot sergeant met succes afgerond. Het is zeker geen toeval dat ik bij Alertis werk. Ik speelde al een rol bij het bestrijden van brand en nu zorg ik er mee voor dat de brand zich beperkt door preventieve maatregelen te nemen. De kennis die ik heb als brandweerman komt zeker van pas bij Alertis en omgekeerd.

Na de overstromingen in Wallonië zijn we daar gaan helpen. Wat ik daar gezien heb, ga ik nooit vergeten. Het is onbegrijpelijk voor wie er niet is geweest. De slachtoffers zijn enorm dankbaar voor alle hulp die ze krijgen en daar doe ik het voor. Brandweerman zijn is voor mij een hobby. Het is mijn uitlaatklep en dat zou ik niet anders willen.”

Dominique Menu, project manager
24 jaar actief als vrijwilliger

“Op mijn 29ste startte ik als brandweerman en na enkele interne opleidingen schopte ik het tot eerste sergeant. Wanneer ik van dienst ben, word ik gemiddeld 5 keer per week opgeroepen. De reden varieert: stormschade, opkuis van de rijweg, wateroverlast, bijstand ziekenwagen, … De meeste voldoening haal ik natuurlijk uit het helpen van mensen.

Interventies met dodelijke ongevallen en grote branden laten veel indruk na. Gelukkig voorzien we tegenwoordig altijd psychologische bijstand. Als sergeant zijnde draag ik mee de verantwoordelijkheid om in te schatten of iemand uit het team nood heeft aan een babbel. 

Via mijn job bij de brandweer heb ik Alertis leren kennen. Mijn kennis over de wetgeving en de reglementering van bepaalde branddetectie systemen komt vaak van pas!”

Hecht jij ook zoveel belang aan de veiligheid van anderen? Bij Alertis zijn we altijd op zoek naar extra krachten voor ons Safeteam, check onze vacatures en kom bij het sterkste team in beveiliging!

Meer artikels

Een Passie Voor Brandbestrijding - Artikel - Alertis

Innovatieve branddetectie met Bosch Avenar

De Bosch Avenar ziet er niet alleen goed uit, de kwaliteit en innovatieve technologieën...
Een Passie Voor Brandbestrijding - Artikel - Alertis

De voordelen van het AEOS toegangscontrolesysteem

Alertis biedt haar klanten enkel best-in-class producten. Deze strategie wordt al jarenlang...
Safespace IoT platform van Alertis

Uw detectiesysteem eenvoudig opvolgen dankzij Safespace

Vanuit de implementatie van IoT-oplossingen, werd binnen de “Safety & Security wereld” het...
Alertis nv neemt de Limburgse beveiligingsonderneming P&M Technology over 31

Alertis nv neemt de Limburgse beveiligingsonderneming P&M Technology over

Alertis nv, erkend specialist in technologische beveiliging en marktleider in branddetectie,...
Een Passie Voor Brandbestrijding - Artikel - Alertis

We are a Great Place to Work!

Dat zeggen wij niet zomaar. Neen, dat zeggen onze medewerkers! Begin januari 2021 behaalden...

Wij gebruiken cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Meer informatie
Ik snap het!