Alertis organiseert netwerkevent voor leerkrachten

Alertis organiseert netwerkevent voor leerkrachten

Op 5 november 2019 organiseerde Alertis een geslaagde netwerkavond voor leerkrachten! Aan de hand van bepaalde stellingen leerden we elkaars mening kennen en deelden we leerrijke ervaringen.

Uit een studie van Agoria blijkt dat de arbeidsmarkt enkele uitdagingen tegemoet gaat de komende decennia. Door de digitalisering zullen er jobs verdwijnen, veranderen, maar vooral ook bijkomen. Als er niets ondernomen wordt, dreigen we in 2030 met 580.000 vacatures te kampen die we niet ingevuld krijgen.

De ingrijpende veranderingen vragen om een gezamenlijke aanpak. Zowel de politiek, het onderwijs als bedrijven zijn verantwoordelijk om dit probleem te vermijden. Daarom zet Alertism zich, samen met Agoria, in om mee vorm te geven aan de arbeidsmarkt van morgen. Een eerste initiatief bracht ons samen met enkele ambassadeurs van het onderwijs.

De avond werd ingeleid door Dries Debouvere, trainer Innovations, die een mooie voorstelling gaf van waar wij mee bezig zijn binnen IoT. De nadruk lag hierbij op de digitalisering en haar gevolgen.  Ludo Nouwen, Coach Projectmanagement en Sales, sloot hier mooi op aan door te benadrukken dat de komende jaren steeds complexer zullen worden qua technologie en qua kennis.  

“Complexiteit is steeds hoger en hoger en dat verwachten we ook van de leerlingen: meer gekoppelde kennis” - Ludo Nouwen

Vervolgens werd een debat op gang gebracht a.d.h.v. een aantal stellingen. Een eerste stelling benadrukte het verschil tussen theorie en praktijk. Er kwamen verschillende visies op het ontwikkelen van redeneervermogen; leren we dit op school of komt dit pas met de jaren? Is een perfecte mix tussen theorie, praktijk, labo’s en projecten de gouden combinatie om redeneervermogen te ontwikkelen? Zijn er te weinig stages of bedrijfsbezoeken waardoor de feeling met de praktijk verloren gaat? Het debat werd een mooie mengeling van verschillende onderwerpen die ons nauw aan het hart liggen. We leerden elkaars mening kennen en konden elkaar bijtreden in sommige visies. Gevolgd door een gezellige receptie konden we dit een zéér geslaagde avond noemen!

Meer artikels

Alertis Organiseert Netwerkevent Voor Leerkrachten - Artikel - Alertis

Camerabewaking van Avigilon - totaalintegratie van uw beveiligingssysteem

Dankzij het Avigilon camerasysteem en zijn geïntegreerde AI oplossingen zijn realtime en...
Alertis Organiseert Netwerkevent Voor Leerkrachten - Artikel - Alertis

Nieuwe brandnormen S21-100-1

In 2021 verscheen de nieuwe versie van de brandnorm S21-100-1, die geldt sinds 13 augustus...
Alertis Organiseert Netwerkevent Voor Leerkrachten - Artikel - Alertis

5 tips om brand te voorkomen

Alertis is een van de marktleiders op vlak van branddetectie in België. We installeerden al...
Alertis Organiseert Netwerkevent Voor Leerkrachten - Artikel - Alertis

De IT-ambities van ons Safeteam

Bij Alertis moedigen we ons Safeteam altijd aan om te blijven leren. Heel wat van onze...
Alertis Organiseert Netwerkevent Voor Leerkrachten - Artikel - Alertis

Partnership met 4Evac voor voice evacuatie

Met de aanstaande normering omtrent voice evacuatie besloten we om een partnership aan te gaan...

Wij gebruiken cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Meer informatie
Ik snap het!